Anders Levéns kryddiga viltfärs

Av Jon Hansson

Vad tycker du?

Anders Levéns kryddiga viltfärs

(6)

Uppdatera helgens tacomiddag med en kryddstark viltfärs. Enkel att göra – och du kan använda det kött du har tillgängligt.

Kryddiga viltfärs till tacos.

Ingredienser

Ingredienser

1 kg
Viltfärs, grovmalen
Olja, till stekning
2
rödlökar, finhackade
3
vitlöksklyftor, hackade
6
Skogschampinjoner, rivna
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Paprikapulver
1.5 tsk
Spiskummin, nymalen
2 dl
Chilisås
1 burk
krossade tomater
2 msk
cholula hot sauce
Salt och svartpeppar

Till servering

nachochips, eller pitabröd
Nykokta majskolvar
färsk koriander

Gör så här

1
Bryn färsen ganska torr så att den får fin smak och färg. Lägg över i en gryta.
2
Fräs rödlök, vitlök och svamp och lägg över i grytan. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt puttra på svag värme i cirka 1,5 timme. Späd eventuellt med lite vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
3
Servera den kryddiga färsen med till exempel nachochips eller pitabröd, nykokta majskolvar och koriander.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Vilt – det matsmarta köttalternativet

  2. Smakrik lasagne med viltfärs

  3. Kryddig viltkorv

  4. Kronhjort med dill och pumpa

  5. Kålsoppa med persiljefrikadeller

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
    3. Köttfärs
decoration divider

Matsmarta onsdag

Visa alla

Melonkulor med wasabi och sesam

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Mumsig och mättande wrap med bönor

Ljuvlig lättlagad linssoppa