Cheesecake med blåbär

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Cheesecake med blåbär

Cheesecake med blåbär är något av det godaste som finns. Fast och kraftfull, sammetslen och dallrig, på en spröd kexbotten. Serveras toppad med läckra blåbär som ger en fräsch touch. Kakan måste vila i kylen i minst fyra timmar efter att den är tillagad.

Cheesecake med blåbär
Cheesecake med blåbär

Ingredienser

Kexbotten

  • 300 gDigestive-kex
  • 150 gSmör , smält
  • 3 mskSocker, gärna brunt eller ljusbrunt

Fyllning

  • 675 gfärskost, naturell
  • 200 gSocker, finkornigt
  • 1 vaniljstång, fröna eller 2 tsk vaniljsocker
  • 200 ggräddfil
  • 3 ägg

Blåbärssås

  • 400 gBlåbär, färska eller frysta
  • 4 mskSocker
  • 2 tskmaizena
  • 2 mskcitronsaft, eller limejuice

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Cheesecake med blåbär