Ceviche med lax och avokado

Av Lise Finckenhagen

Vad tycker du?

Ceviche med lax och avokado

(1)

Läcker och god plockmat som bara kräver lite skärande och hackande, och inte minst fisk av högsta kvalitet. Marinera fisken i god tid så att syran i marinaden hinner "tillaga" fisken. Blanda i resten av ingredienserna när det närmar sig servering.

Ceviche med lax och avokado

Ingredienser

Ingredienser

400 g
laxfilé, av sushikvalitet
2
Lime, saften av alla och rivet skal av hälften
0.5
citron, pressade saften
0.5
apelsin, pressade saften
1
röd chili, utan frön
1
avokado
4
Salladslökar
1 knippe
koriander
Salt och peppar
avokado, i små kuber
nachochips

Gör så här

1
Laxen ska vara skinn- och benfri, ta bort eventuell smuts och blodrester på filén. Skär fisken i små tärningar, ca. 1 x 1 cm.
2
Vispa ihop limesaft, limeskal, citronsaft och apelsin. Blanda fisken med marinaden och låt den stå i kylen för marinering i minst en timme.
3
Skala och skär avokadon i små tärningar. Finhacka chili och salladslök och grovhacka koriander.
4
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och mald peppar. Lägg upp på tallrikar, på ett fat eller i en skål. Servera med nachochips.
5
Tips: Kom ihåg att fisk som ska serveras rå måste vara så färsk som möjligt. I receptet används lax (av sushikvalitet), men även andra fisksorter som torsk, havskatt, sej, kungsfisk och makrill passar bra Livsmedelsverket rekommenderar att frysa vildfångad lax som ska ätas rå i minus 18°C i tre dygn. Då dör eventuella parasiter som kan finnas i fisken. Odlad lax behöver däremot inte frysas.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Laxspett med jordnötssås

  2. Tonfiskbowl

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fisk
    3. Lax
decoration divider

Fisk

Visa alla

Tonfisksandwich med kapris och citron

Stekt torsk med brynt smör och potatismos

Foliegrillad öring med vitlökssmör

Fiskgratäng med bacon