Mandelmanns hallonremmar

Av Godare

Schysst med riktigt hallongodis. När stötte man senast på en hallonbåt med riktiga sommarhallon i lasten? Tänk på att remmarna ska tillagas i ugnen i cirka fyra timmar!

Äkta hallongodis – går också bra att byta ut hallonen mot annan frukt eller bär.

Ingredienser

Ingredienser

6 dl
Hallon
2 msk
Honung
1
citron, saften
0.5 msk
Rapsolja
florsocker, eller strösocker (till garnering)

Gör så här

1
Värm ugnen till 70 grader. Blanda hallon och honung i en kastrull och låt koka upp utan lock.
2
Pressa blandningen genom en trådsil så att du får bort fröna. Rör den sedan till en slät massa.
3
Olja in ett smörpapper eller helst en silikonmatta på en plåt. Bred ut hallonmassan i ett 2–3 cm tjockt lager.
4
Ställ in plåten i nedre delen av ugnen och torka hallonmassan – öppna ugnsluckan emellanåt och släpp ut fukten. Ta ut massan efter ca fyra timmar, när den stelnat och är seg.
5
Klipp den torkade hallonmassan i långa remmar. Lägg remmarna i socker och rulla ihop dem. Förvara i en burk med tättslutande lock.
6
Ett tips! Byt ut hallonen mot andra bär eller annan frukt, till exempel björnbär, äpple, jordgubbar eller vinbär.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Mandelmanns lavendelskorpor

  2. Körsbärspaj på Mandelmanns vis

  3. Hasselstörar

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Godis
decoration divider

Godis

Visa alla

Gelédessert gjord på godis

Camilla Hamids geléhallon

Trillingnötter – så gör du dem själv

Nyttiga hemgjorda godisremmar