Mandelmanns hallonremmar
Schysst med riktigt hallongodis. När stötte man senast på en hallonbåt med riktiga sommarhallon i lasten? Tänk på att remmarna ska tillagas i ugnen i cirka fyra timmar!
Ingredienser
Ingredienser
6 dl
Hallon
2 msk
Honung
1
citron, saften
0.5 msk
Rapsolja
florsocker, eller strösocker (till garnering)
Gör så här
1
Värm ugnen till 70 grader. Blanda hallon och honung i en kastrull och låt koka upp utan lock.
2
Pressa blandningen genom en trådsil så att du får bort fröna. Rör den sedan till en slät massa.
3
Olja in ett smörpapper eller helst en silikonmatta på en plåt. Bred ut hallonmassan i ett 2–3 cm tjockt lager.
4
Ställ in plåten i nedre delen av ugnen och torka hallonmassan – öppna ugnsluckan emellanåt och släpp ut fukten. Ta ut massan efter ca fyra timmar, när den stelnat och är seg.
5
Klipp den torkade hallonmassan i långa remmar. Lägg remmarna i socker och rulla ihop dem. Förvara i en burk med tättslutande lock.
6
Ett tips! Byt ut hallonen mot andra bär eller annan frukt, till exempel björnbär, äpple, jordgubbar eller vinbär.