Renskavsgryta med potatis och björnbär

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Renskavsgryta med potatis och björnbär

Det här är kanske en av de snabbaste grytvarianterna eftersom det tunna köttet blir fort tillagat när det puttrar i grytan. Det bästa med denna gryträtt är också att allt, inklusive tillbehör, kokas i en och samma gryta.

Renskavsgryta med potatis och björnbär
Renskavsgryta med potatis och björnbär

Ingredienser

  • 600 gRenskav
  • 150 gBacon
  • 2 lökar
  • 300 gSvamp, rensad
  • 300 gsmåpotatisar, kokta
  • 0,5 rotselleri
  • 1 kvisttimjan
  • 1 tskEnbär
  • 1,5 dlrött vin
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 dlCrème fraiche
  • 2 msksvartvinbärsgelé, rödvinbärsgelé eller rönnbärsgelé
  • 1 nävebjörnbär
  • bladpersilja
  • smör, till stekning
  • Salt och peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Renskavsgryta med potatis och björnbär