Hjärtsallad med ceasardressing och bacon
En lite annorlunda twist på den klassiska caesarsalladen. Krispig hjärtsallad, knaprigt bacon och frasiga krutonger toppad med en smakrik caesardressing. Väldigt gott och väldigt enkelt.
Ingredienser
- 4 hjärtsallader
- 150 gBacon
- 0,5 Baguette
- smör, till stekning av krutonger
Dressing
- 2 äggulor
- 1 tskdijonsenap
- 1 vitlöksklyfta, finhackad eller pressad
- 1,5 dlOlja, neutral
- 0,5 citron, saften
- 2 msknaturell yoghurt
- 2 mskparmesan, finriven
- worchestershiresås
- Salt
- Peppar, eventuellt cayennepeppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.