Hjärtsallad med ceasardressing och bacon

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Hjärtsallad med ceasardressing och bacon

En lite annorlunda twist på den klassiska caesarsalladen. Krispig hjärtsallad, knaprigt bacon och frasiga krutonger toppad med en smakrik caesardressing. Väldigt gott och väldigt enkelt.

Krispig hjärtsallad med bacon, krutonger och caesardressing är både enkelt och gott.
Krispig hjärtsallad med bacon, krutonger och caesardressing är både enkelt och gott.

Ingredienser

  • 4 hjärtsallader
  • 150 gBacon
  • 0,5 Baguette
  • smör, till stekning av krutonger

Dressing

  • 2 äggulor
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad eller pressad
  • 1,5 dlOlja, neutral
  • 0,5 citron, saften
  • 2 msknaturell yoghurt
  • 2 mskparmesan, finriven
  • worchestershiresås
  • Salt
  • Peppar, eventuellt cayennepeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hjärtsallad med ceasardressing och bacon

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.