Hjärtsallad med ceasardressing och bacon

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Hjärtsallad med ceasardressing och bacon

En lite annorlunda twist på den klassiska caesarsalladen. Krispig hjärtsallad, knaprigt bacon och frasiga krutonger toppad med en smakrik caesardressing. Väldigt gott och väldigt enkelt.

Krispig hjärtsallad med bacon, krutonger och caesardressing är både enkelt och gott.
Krispig hjärtsallad med bacon, krutonger och caesardressing är både enkelt och gott.

Ingredienser

4 hjärtsallader
150 gBacon
0,5 Baguette
smör, till stekning av krutonger

Dressing

2 äggulor
1 tskdijonsenap
1 vitlöksklyfta, finhackad eller pressad
1,5 dlOlja, neutral
0,5 citron, saften
2 msknaturell yoghurt
2 mskparmesan, finriven
worchestershiresås
Salt
Peppar, eventuellt cayennepeppar

Gör så här

  1. Lägg baconet på en plåt med bakplåtspapper. Grädda det gyllene och krispigt i ugnen på 180 grader. Låt baconet rinna av på hushållspapper.
  2. Skär baguetten i tunna skivor. Stek skivorna gyllene och knapriga i en blandning av smör och olja. Strö över en liten nypa salt och låt krutongerna rinna av på hushållspapper.
  3. Vispa ihop äggulor, senap, vitlök och citronsaft i en skål. Vispa i oljan i en tunn stråle. Dressingen ska vara lika tjock som majonnäs. Blanda i yoghurt och riven parmesan. Krydda dressingen med några droppar worcestershiresås, salt och peppar.
  4. Rensa, dela, skölj och torka av salladen. Servera hjärtsalladen delad på hälften eller i grova klyftor. Ringla över lite dressing (resten kan serveras vid sidan av) och toppa med baconbitar, krutonger och lite extra parmesan om så önskas.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hjärtsallad med ceasardressing och bacon