Kycklingcurry från Seychellerna
Kycklingcurry från Seychellerna är en krämig gryta med både kyckling och potatis i.
– Blanda gärna ner omogen papaya eller bitar av äpple eller mango i grytan. Papaya ska i tidigt, all annan frukt i slutet, säger Tareq Taylor.
Recept ur kokboken Tareq Taylors kyckling.
Ingredienser
Ingredienser
1 Hel kyckling
3 gula lökar
6 vitlöksklyftor
300 gpotatis
2 mskingefära, hackad
4 mskKokosolja
2 mskcurry, gärna extra stark
1 dlcurryblad, torkade eller färska
3 mskKetchup
7 dlVatten, eller mer
2 tskSalt
Till servering
jasminris
röd chili, eventuellt
Gör så här
1
Dela kycklingen med ben i bitar. Skala och grovhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Skala potatisen och skär i ganska stora bitar.
2
Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i några minuter. Lägg i kycklingen och låt den fräsa med en stund. Tillsätt potatis, curry, curryblad och ketchup. Slå på vatten så att det precis täcker, låt grytan koka upp och sedan sjuda i cirka 30 minuter med locket lite på glänt.
3
Servera grytan direkt med ris och gärna lite färsk chili.