Biffnudlar med citrongräs
En riktigt smaskig rätt full av asiatiska smaker från citrongräs och chili. Det saftigt marinerade köttet serveras över en fräsch nudelsallad och toppas med gurkremsor, morotsremsor, mynta och jordnötter.
Ingredienser
- 300 gFilé, nötkött
- 1 Schalottenlök
- 2 mskvitlök, finriven
- 2 mskCitrongräs, hackat och mosat, bara den mjuka delen
- 2 mskfisksås
- 1,5 mskfarinsocker
- 1 mskSesamolja
- 1 mskChilisås, stark
- 0,5 dlMynta, hackad
- Olja, till stekning
- Salt
Nudlar och dressing
- 250 grisnudlar
- 0,75 dlVatten
- 2 mskfisksås
- 1 mskfarinsocker
- 1,5 Lime
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
Topping
- 2 Morötter, i tunna strimlor
- 0,5 gurka, i tunna strimlor
- 0,5 dlmyntablad, grovt hackade
- 0,5 dlKoriander, grovt hackad
- 1 dljordnötter
- 1 Lime
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.