Vanilj- och jordgubbsglass

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Vanilj- och jordgubbsglass

Även om frysdisken bågnar av otaliga smaker och varianter, är glass som allra bäst när den är helt färsk och hemgjord. Ät den direkt, för nygjord glass ska inte sparas, den ska bara avnjutas innan den smälter. Tid tillkommer för glassen att frysa.

Vanilj- och jordgubbsglass
Vanilj- och jordgubbsglass

Ingredienser

Grundrecept på vaniljglass

  • 2,5 dlmjölk
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 5 äggulor
  • 90 gSocker
  • 1 vaniljstång

Jordgubbsglass

  • vaniljglass
  • 250 gJordgubbar, rensade
  • jordgubbar, till garnering

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vanilj- och jordgubbsglass

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.