Spröda fisktacos

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Spröda fisktacos

Här får du en ny och annorlunda version av tacomiddagen.
Fritering kan verka lite läskigt, och det gäller att vara försiktig. Men om du använder en tjockbottnad gryta med höga kanter, håller dig fokuserad och har kontroll över värmen, så är det lättare än du tror.

Resultatet blir supersaftiga och spröda fisktacos, serverade på varma små tortillabröd med fint skuren kål, syltad rödlök och chilimajonnäs. Ja, riktig friterad fredagslycka!

Fiskfilén kan bytas ut mot stora, råa räkor.

Spröda fisktacos.
Spröda fisktacos.

Ingredienser

  • 800 gfiskfilé, torsk, kolja eller flundra
  • Salt
  • vetemjöl
  • 1 lOlja, neutral, till fritering

Frityrsmet

  • 90 gVetemjöl
  • 60 gmajsstärkelse
  • 2 tskBakpulver
  • 1 ägg
  • 1,25 dlkallt vatten
  • 0,75 dlvispgrädde

Tillbehör

  • tortillabröd, varma
  • kål, finstrimlad
  • rödlök, picklad
  • koriander
  • avokado
  • chilimajonnäs

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Spröda fisktacos

Ämnen