Spröda fisktacos
Här får du en ny och annorlunda version av tacomiddagen.
Fritering kan verka lite läskigt, och det gäller att vara försiktig. Men om du använder en tjockbottnad gryta med höga kanter, håller dig fokuserad och har kontroll över värmen, så är det lättare än du tror.
Resultatet blir supersaftiga och spröda fisktacos, serverade på varma små tortillabröd med fint skuren kål, syltad rödlök och chilimajonnäs. Ja, riktig friterad fredagslycka!
Fiskfilén kan bytas ut mot stora, råa räkor.
Ingredienser
- 800 gfiskfilé, torsk, kolja eller flundra
- Salt
- vetemjöl
- 1 lOlja, neutral, till fritering
Frityrsmet
- 90 gVetemjöl
- 60 gmajsstärkelse
- 2 tskBakpulver
- 1 ägg
- 1,25 dlkallt vatten
- 0,75 dlvispgrädde
Tillbehör
- tortillabröd, varma
- kål, finstrimlad
- rödlök, picklad
- koriander
- avokado
- chilimajonnäs