Vetekrans med saffran och vaniljkräm

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Vetekrans med saffran och vaniljkräm

Det är inte mycket som slår nybakat vetebröd och en saffranskrans med vaniljkräm är perfekt. Toppa med pärlsocker och mandel.

Saffranskrans med vaniljkräm
Saffranskrans med vaniljkräm

Ingredienser

  • 3,5 dlmjölk
  • 1 nypasaffran, trådar
  • 30 gJäst
  • 100 gSocker
  • 2 tskVaniljsocker
  • 650 gVetemjöl
  • 100 gsmör, rumstempererat
  • 4 dlvaniljkräm
  • 1 ägg, vispat, till pensling
  • Pärlsocker, till garnering
  • hackad mandel, till garnering

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vetekrans med saffran och vaniljkräm