Räkor med citronmajonnäs, avokadodipp och paprikadressing

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Räkor med citronmajonnäs, avokadodipp och paprikadressing

Färska räkor är något av det godaste som finns! Och det går bra att servera dem med bara nybakat bröd och majonnäs, men varför inte piffa upp det med några olika dressingar också? Här får du tre förslag – en citronmajonnäs, en dressing med paprika och gräslök och en avokadodipp – allt perfekt till räkmiddagen.

Räkor med citronmajonnäs, avokadodipp och paprikadressing
Räkor med citronmajonnäs, avokadodipp och paprikadressing

Ingredienser

2 kgräkor
1 limpa, eller annat gott bröd
2 Citroner
krossad is

Citronmajonnäs

0,5 citron, saften
2 äggulor
2 tskDijonsenap
2 dlneutral olja
Salt
tabasco, eller cayennepeppar
malen peppar

Paprika- och gräslöksdressing

3 grillade paprikor, gärna piquillos, på burk
2 dllättgräddfil, eller crème fraîche
1 knippegräslök
salt och malen peppar

Avokadodipp

2 avokado, mogna
1 Lime
2 vitlöksklyftor
1 röd chili, eller grön
1 knippekoriander
salt och malen peppar

Gör så här

  1. Lägg räkorna på krossad is i en stor skål. Ställ fram sköljskålar till alla gäster.
  2. Gör citronmajonnäs: Vispa ihop citronsaft, äggulor och senap i en skål. Vispa i oljan, lite i taget. Smaksätt majonnäsen med salt och några droppar tabasco. Garnera med lite grovmalen svartpeppar.
  3. Gör paprika- och gräslöksdressing: Mosa paprikan till puré och rör ihop purén med gräddfil eller majonnäs. Smaka av dressingen med salt och peppar. Blanda i hackad gräslök.
  4. Gör avokadodipp: Dela avokadona, ta bort kärnorna och skrapa ur fruktköttet. Mosa köttet med en gaffel och blanda ner limesaft, finhackad vitlök och chili. Smaka av med salt och peppar. Blanda till sist i grovhackad koriander.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Räkor med citronmajonnäs, avokadodipp och paprikadressing