Räkor med citronmajonnäs, avokadodipp och paprikadressing
Färska räkor är något av det godaste som finns! Och det går bra att servera dem med bara nybakat bröd och majonnäs, men varför inte piffa upp det med några olika dressingar också? Här får du tre förslag – en citronmajonnäs, en dressing med paprika och gräslök och en avokadodipp – allt perfekt till räkmiddagen.
Ingredienser
- 2 kgräkor
- 1 limpa, eller annat gott bröd
- 2 Citroner
- krossad is
Citronmajonnäs
- 0,5 citron, saften
- 2 äggulor
- 2 tskDijonsenap
- 2 dlneutral olja
- Salt
- tabasco, eller cayennepeppar
- malen peppar
Paprika- och gräslöksdressing
- 3 grillade paprikor, gärna piquillos, på burk
- 2 dllättgräddfil, eller crème fraîche
- 1 knippegräslök
- salt och malen peppar
Avokadodipp
- 2 avokado, mogna
- 1 Lime
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili, eller grön
- 1 knippekoriander
- salt och malen peppar