Räkor med citronmajonnäs, avokadodipp och paprikadressing

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Räkor med citronmajonnäs, avokadodipp och paprikadressing

Färska räkor är något av det godaste som finns! Och det går bra att servera dem med bara nybakat bröd och majonnäs, men varför inte piffa upp det med några olika dressingar också? Här får du tre förslag – en citronmajonnäs, en dressing med paprika och gräslök och en avokadodipp – allt perfekt till räkmiddagen.

Räkor med citronmajonnäs, avokadodipp och paprikadressing
Räkor med citronmajonnäs, avokadodipp och paprikadressing

Ingredienser

  • 2 kgräkor
  • 1 limpa, eller annat gott bröd
  • 2 Citroner
  • krossad is

Citronmajonnäs

  • 0,5 citron, saften
  • 2 äggulor
  • 2 tskDijonsenap
  • 2 dlneutral olja
  • Salt
  • tabasco, eller cayennepeppar
  • malen peppar

Paprika- och gräslöksdressing

  • 3 grillade paprikor, gärna piquillos, på burk
  • 2 dllättgräddfil, eller crème fraîche
  • 1 knippegräslök
  • salt och malen peppar

Avokadodipp

  • 2 avokado, mogna
  • 1 Lime
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili, eller grön
  • 1 knippekoriander
  • salt och malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Räkor med citronmajonnäs, avokadodipp och paprikadressing