Lasagne med salsiccia, fänkålsfrön och mozzarella
Kocken Dante Zia bjuder på att rykande varmt och gott recept på lasagne med salsiccia i stället för köttfärs.
– Det finns inget rätt eller fel när man bygger ihop en lasagne, men den får inte vara för torr, säger Dante.
I klippet visar han steg för steg hur han gör.
Ingredienser
Salsicciasås
- 1 dlgul lök, finhackad
- 1 dlSelleri, finhackad
- 1 dlMorot, finhackad
- 1 mskFänkålsfrön
- 900 gsalsiccia
- 800 gPasserade tomater
- 0,5 dlolivolja
- 1,5 dlrött vin
Bechamelsås
- 100 gsmör
- 100 gmjöl
- 7 dlmjölk
- 0,5 tskMuskot
- svartpeppar
Övrigt
- parmesan, efter smak
- 2 mozzarella
- basilika
- lasagneplattor
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Dante Zia
Kocken Dante Zia är djupt rotad i den italienska matkulturen men är uppvuxen i Skåne. Han är en passionerad matlagare som älskar det italienska köket. De senaste åren har vi sett honom i TV i program som ”Sveriges Mästerkock", "Sommarlov" och "Weekend hos Zia". I sin Godare-serie ”Middag med Dante Zia” delar han med sig av sina favoritrecept.
Visa 6 recept