Dante Zia

Av Dante Zia

Lasagne med salsiccia, fänkålsfrön och mozzarella

Av Dante Zia

(78)

Vad tycker du?

Lasagne med salsiccia, fänkålsfrön och mozzarella

Kocken Dante Zia bjuder på att rykande varmt och gott recept på lasagne med salsiccia i stället för köttfärs.

– Det finns inget rätt eller fel när man bygger ihop en lasagne, men den får inte vara för torr, säger Dante.

I klippet visar han steg för steg hur han gör.

Ingredienser

Salsicciasås

  • 1 dlgul lök, finhackad
  • 1 dlSelleri, finhackad
  • 1 dlMorot, finhackad
  • 1 mskFänkålsfrön
  • 900 gsalsiccia
  • 800 gPasserade tomater
  • 0,5 dlolivolja
  • 1,5 dlrött vin

Bechamelsås

  • 100 gsmör
  • 100 gmjöl
  • 7 dlmjölk
  • 0,5 tskMuskot
  • svartpeppar

Övrigt

  • parmesan, efter smak
  • 2 mozzarella
  • basilika
  • lasagneplattor
Lasagne med salsicciasås.
Lasagne med salsicciasås.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lasagne med salsiccia, fänkålsfrön och mozzarella

Dante Zia

Dante Zia

Kocken Dante Zia är djupt rotad i den italienska matkulturen men är uppvuxen i Skåne. Han är en passionerad matlagare som älskar det italienska köket. De senaste åren har vi sett honom i TV i program som ”Sveriges Mästerkock", "Sommarlov" och "Weekend hos Zia". I sin Godare-serie ”Middag med Dante Zia” delar han med sig av sina favoritrecept.

Visa 6 recept