Tekakor

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Tekakor

Nybakat frukostbröd är svårslaget och vem kan tacka nej till mjuka och färska tekakor?

De här ljuvliga tekakorna är busenkla att göra och underbart goda när de är alldeles nygräddade. Toppa med ditt favoritpålägg och njut!

Ingredienser

50 gJäst
125 gsmör
5 dlmjölk
1,5 tskSalt
1 mskHonung, eller sirap
5 dlVetemjöl
6 dlvetemjöl special
Tekakor som är busenkla att baka.
Tekakor som är busenkla att baka.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till fingervarmt. Smula jästen i en bunke. 
Häll mjölkblandningen över jästen. Rör runt så jästen löser upp sig. Blanda ner mjöl, honung och salt. Arbeta ihop till en smidig och fin deg. Låt degen jäsa under bakduk i cirka 45 minuter.
  2. Kavla ut degen så den blir cirka 1,5 centimeter tjock. Stansa ut runda kakor med en stans, ett glas eller en vas med lagom storlek. Eller dela degen i 16 bitar och rulla till bollar och platta ut dem. 
Lägg tekakorna på plåtar med bakplåtspapper. Pudra över lite vetemjöl och nagga försiktigt med en gaffel. Lägg över bakdukar och låt jäsa cirka 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. 
Grädda tekakorna i mitten av ugnen i cirka 7–8 minuter tills de fått fin gyllene färg. Håll koll eftersom alla ugnar är olika. 
Lägg tekakorna på ett galler för att svalna.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tekakor