Rödbetspasta

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Rödbetspasta

Bjud på en färgglad middag med den här otroligt snygga rödbetspeston. En spännande pesto-twist med riktigt god smak. Strö över extra valnötter, toppa med hyvlad parmesan och njut!

Rödbetspasta

Ingredienser

400 gPasta
valnötter, hackade
parmesan
ruccolasallad
basilika
Olivolja
Peppar

Rödbetspesto

500 gRödbetor
80 gvalnötter, hackade
4 vitlöksklyftor
100 gparmesan, riven
2 dlOlivolja
2 mskcitronsaft
Salt
Peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj rödbetorna ordentligt. Skär av en del av skaftfästet utan att ta bort för mycket.
2
Lägg rödbetorna i en lämplig ugnsform och pensla snittytan med lite olja. Grädda rödbetorna i ca. 1 timme, eller tills de är helt mjuka.
3
Låt dem svalna och skala sedan och skär rödbetorna i mindre bitar. Mixa rödbetor, valnötter, vitlök och hälften av oljan till en jämn tjock massa i en snabbmixer.
4
Tillsätt resten av oljan, parmesan och citronsaft. Blanda allt väl och krydda peston med salt och mald peppar.
5
Koka pastan "al dente" i rikligt med saltat vatten. Häll av det kokande vattnet, men behåll ca. 1 dl av vattnet.
6
Blanda den nykokta pastan med ca. 5 msk rödbetspesto och späd med en skvätt av kokvattnet.
7
Strö över extra valnötter, gärna rostade i torr het panna. Toppa även med hyvlad parmesan och ruccolasallad. Ringla över lite olja och mal över lite peppar.
8
Servera extra rödbetspesto bredvid. Resten av peston kan förvaras i kylen i upp till en vecka.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (7)

    Pasta rosso – familjens favorit

  2. (8)

    Zucchinispaghetti med grönkålspesto

  3. (1)

    Pastagratäng med tomat och pesto

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta
    3. Lunch
    4. Vegetariskt

Pasta

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(1)

Makaronigratäng

(1)

Mac and cheese med fyra ostar

(1)

Sötpotatisgnocchi med ostsås