Markiz Taintons härliga brunch
Duka upp en kryddig och smakrik brunch med marockanska smaker. Doftande myntate, läcker rispudding, varm olivsallad och mumsiga harcha med ägg.
Recept av matkreatören Markiz Tainton.
Ingredienser
Marockanskt myntate
- 1 mskgrönt te, lösvikt
- 1 knippemynta, färsk
- 4 mskSocker
- 1 lVatten
Rispudding med pistach och granatäpple
- 2 dlarborioris
- 4 dlVatten
- 0,5 tskSalt
- 7 dlmjölk
- 1,5 dlSocker
- 2 kanelstänger
- 2 tskapelsinblomsvatten, eller rosenvatten
Toppa med
- pistagenötter, hackade
- granatäppelkärnor
Varm olivsallad
- 450 gOliver, gröna & svarta -urkärnade
- 2 dlvalnötter
- 4 vitlöksklyftor
- 1 mskSpiskummin
- 1 tskHarissa
- 2 mskolivolja
- 2 mskcitronjuice
- 2 mskMynta, finhackad
- 2 mskpersilja, finhackad
- Salt och svartpeppar
Ras el hanout
- 3 kardemummafrön, hela
- 1 kanelstång
- 5 lagerblad
- 1 tskanisfrön
- 1 msksvartpepparkorn
- 1 mskkryddnejlikor
- 1 mskkorianderfrön
- 1 tskmuskotblomma
- 1 tskkumminfrön
- 0,5 tskingefära, malen
- 1 tskgurkmeja
- 1 mskTorkad timjan
- 1 tskCayennepeppar
- 2 mskpaprikapulver
Harcha
- 3,5 dlsemolina
- 2 mskströsocker
- 0,75 tskBakpulver
- 0,25 tskSalt
- 100 gSmör
- 1 dlmjölk
Honungsblandning
- 50 gSmör
- 2 mskmjölk
- 2 tskHonung
Ägg
- 6 ägg
- Olivolja
- Ras el hanout
- chiliolja
- Koriander
Snabb Harissa olja
- 2 mskolivolja
- 1 tskHarissa
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Markiz Tainton
När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.
Visa 33 recept