Markiz Tainton

Av Markiz Tainton

Markiz Taintons härliga brunch

Av Markiz Tainton

(6)

Vad tycker du?

Markiz Taintons härliga brunch

Duka upp en kryddig och smakrik brunch med marockanska smaker. Doftande myntate, läcker rispudding, varm olivsallad och mumsiga harcha med ägg.
Recept av matkreatören Markiz Tainton.

Ingredienser

Marockanskt myntate

1 mskgrönt te, lösvikt
1 knippemynta, färsk
4 mskSocker
1 lVatten

Rispudding med pistach och granatäpple

2 dlarborioris
4 dlVatten
0,5 tskSalt
7 dlmjölk
1,5 dlSocker
2 kanelstänger
2 tskapelsinblomsvatten, eller rosenvatten

Toppa med

pistagenötter, hackade
granatäppelkärnor

Varm olivsallad

450 gOliver, gröna & svarta -urkärnade
2 dlvalnötter
4 vitlöksklyftor
1 mskSpiskummin
1 tskHarissa
2 mskolivolja
2 mskcitronjuice
2 mskMynta, finhackad
2 mskpersilja, finhackad
Salt och svartpeppar

Ras el hanout

3 kardemummafrön, hela
1 kanelstång
5 lagerblad
1 tskanisfrön
1 msksvartpepparkorn
1 mskkryddnejlikor
1 mskkorianderfrön
1 tskmuskotblomma
1 tskkumminfrön
0,5 tskingefära, malen
1 tskgurkmeja
1 mskTorkad timjan
1 tskCayennepeppar
2 mskpaprikapulver

Harcha

3,5 dlsemolina
2 mskströsocker
0,75 tskBakpulver
0,25 tskSalt
100 gSmör
1 dlmjölk

Honungsblandning

50 gSmör
2 mskmjölk
14 gHonung

Ägg

6 ägg
Olivolja
Ras el hanout
chiliolja
Koriander

Snabb Harissa olja

2 mskolivolja
1 tskHarissa
Bjud på rispudding, olivsallad och harcha.
Bjud på rispudding, olivsallad och harcha.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Markiz Taintons härliga brunch

Markiz Tainton

När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.

Visa 34 recept