Duka upp med Ayla Canpunars lyxiga helgfrukost
Baked french toast, krämig smoothie och smakrik äggröra. Gör någon lycklig och duka upp den här frukosten i helgen.
– Baked french toast är helt enkelt fattiga riddare men med en läcker fyllning, säger Ayla Canpunar
Ingredienser
Baked french toast
- 18 skivorbriochebröd
- 5 ägg
- 5 dlmjölk
- 1 dlfarinsocker
- 1 mskSmör
- 1 mskKanel, malen
Cheesecakefyllning
- 200 gfärskost
- 0,5 dlströsocker
- 2 mskvispgrädde
- 1 tskcitronzest
- 2 tskVaniljsocker
Toppa med
- Florsocker
- färska bär
Granola
- 2 dlhavregryn
- 1 dlHasselnötter
- 1 dlMandel
- 1,5 dlkokosflakes
- 1,5 mskChiafrön
- 2 mskMandelsmör
- 70 gtorkade blåbär
- 3 tskVaniljsocker
- 3 tskKanel, malen
- 2 tskKardemumma, malen
- 2 mskKokosolja
- 0,5 dlHonung, eller mer beroende på hur söt man vill ha den
Smoothie bowl
- 2 Bananer, gärna frysta
- 250 gfrysta bär, valfria, t ex hallon & blåbär
- 5 mskhavremjölk, cirka
Toppings
- banan
- mandelsmör
- färska bär, valfria
Krämig äggröra
- 4 ägg
- 25 gSmör
- 1 mskgräslök, finhackad
- Salt och peppar
Toppa gärna äggröran med
- Riven ost, parmesan eller manchego
- chili, och gräslök, finhackad
- smörgåskrasse
Servera gärna med
- Fröknäcke, eller smörstekt bröd
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Ayla Canpunar
Göteborgaren Ayla Canpunar började laga mat redan som nioåring. Hon kommer från en restaurangfamilj och ett hem fyllt med matglädje. 2021 kom hon på andra plats i ”Sveriges Mästerkock” som en av tävlingens yngsta deltagare någonsin. I Godare-serien ”Matglädje med Ayla” bjuder hon på hemlagad mat med familjär känsla. Alltid gott och enkelt. Med sin turkiska bakgrund visar hon rätter som kebab och kisir.
Visa 28 recept