Av Thomas Sjögren

Ostron med klassisk schalottenlöksvinägrett

Av Thomas Sjögren

Färska ostron med en klassisk vinägrett är en enklare att göra än vad man kan tro. Låt sockret och saltet dra ur saften ur schalottenlöken så ska du se att vinägretten blir magiskt god.

Med Thomas Sjögrens recept kommer du bli minglets mittpunkt!

Ingredienser

Ingredienser

4
ostron
1
bananschalottenlök
2 msk
strösocker
1 nypa
havssalt
1 dl
Rödvinsvinäger
1 msk
Vatten
Enkel och god förrätt. Ostron med klassisk schalottenlöksvinägret.

Gör så här

1
Hacka schalottenlöken  fint. Strö på socker och salt och låt löken dra ca 30 minuter så vätskan dras ut från löken. Slå på vinäger och vatten och servera till ostronen.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Pocherat ostron med pepparrotsgrädde

  2. Gratinerade ostron med vitlök och persilja

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Thomas Sjögren, kock
    3. Skaldjur
    4. Förrätter
decoration divider

Thomas Sjögren, kock

Visa alla

Helstekt rödtunga med världens enklaste sås

Gratinerade ostron med vitlök och persilja

Pocherat ostron med pepparrotsgrädde

Lagrad matjessill med nykokta betor och brynt smör