Ostron med klassisk schalottenlöksvinägrett
Färska ostron med en klassisk vinägrett är en enklare att göra än vad man kan tro. Låt sockret och saltet dra ur saften ur schalottenlöken så ska du se att vinägretten blir magiskt god.
Med Thomas Sjögrens recept kommer du bli minglets mittpunkt!
Ingredienser
- 4 ostron
- 1 bananschalottenlök
- 2 mskströsocker
- 1 nypahavssalt
- 1 dlRödvinsvinäger
- 1 mskVatten
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Thomas Sjögren
Thomas Sjögren är stjärnkocken som vunnit både ”Kockarnas kamp” och ”Årets Kock”. I båda tävlingarna blev han då den yngsta segraren någonsin. Thomas är uppvuxen i Umeå men har sedan tonåren bott på Västkusten där han förälskat sig i matlagning med fisk och skaldjur. I hans program på Godare djupdyker han i allt det goda som havet har att erbjuda, som sill, ostron och havskräftor.
Visa 16 recept