Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
Fläsksida är den detalj av grisen som kocken Tommy Myllymäki gillar mest.
– Den här rätten är inspirerad av en måltid jag åt på Jean-Georges i Tokyo. Misoskyn med sting från senap passar väldigt bra till fetare råvaror, säger han.
Ingredienser
Fläsksida
- 1,2 kgSidfläsk, i bit
- 1 lagerblad
- 5 kvistartimjan
- 1 lkalvfond
- Salt
Misosky
- 1 lSky, från fläsksidan
- 3 mskMiso
- 2 msksenap, sötstark
- 2 mskSmör
- 1 tskdijonsenap, kan uteslutas
- 1 tskmaizena, utblandat med lite vatten
- Salt och svartpeppar, nymald
Palsternackspuré
- 500 gPalsternacka
- 2 dlvispgrädde
- 2 créme fraiche
- Salt
Brysselkål
- 12 brysselkålshuvuden, halverade
- Smör , till stekning
- Strösocker
- Salt