Frasvåfflor – så blir de helt perfekta

Av Godare

Vad tycker du?

Frasvåfflor – så blir de helt perfekta

(215)

Frasvåfflor – klassiskt frasiga och så goda.

– De här är gjorda efter konstens alla regler med vispad grädde och kolsyrat vatten i smeten så de blir perfekt frasiga, säger Emma Brink Rask.

Den 25 mars är det våffeldagen, så bara att hugga i.

Frasvåfflor serverade med vispad grädde och sylt.

Ingredienser

Våfflor

100 g
Smör
1 dl
vispgrädde
4.5 dl
vetemjöl
1 tsk
Bakpulver
1 msk
socker
1 krm
Salt
3 dl
mjölk
1 dl
Kolsyrat vatten

Servera med

sylt och grädde

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna något.
2
Vispa grädden och ställ åt sidan.
3
Lägg mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke och blanda.
4
Vispa ner mjölken och smöret.
5
Vispa ner det kolsyrade vattnet.
6
Vänd ner den vispade grädden.
7
Grädda våfflorna.
8
Servera med grädde och sylt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Våfflor med brynt smör

  2. Våffeltårta med chokladvåfflor

  3. Mojitovåfflor med mynta och lime

  4. Citron- och vallmovåfflor med lemoncurdgrädde

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Våfflor
    3. Efterrätter
decoration divider

Våfflor

Visa alla

Frasiga nudelvåfflor

Kockens bästa recept med hjortron

Citron- och vallmovåfflor med lemoncurdgrädde

Mojitovåfflor med mynta och lime