Frasvåfflor – så blir de helt perfekta

Av Emma Brink Rask

(216)

Vad tycker du?

Frasvåfflor – så blir de helt perfekta

Frasvåfflor – klassiskt frasiga och så goda.

– De här är gjorda efter konstens alla regler med vispad grädde och kolsyrat vatten i smeten så de blir perfekt frasiga, säger Emma Brink Rask.

Den 25 mars är det våffeldagen, så bara att hugga i.

Frasvåfflor serverade med vispad grädde och sylt.
Frasvåfflor serverade med vispad grädde och sylt.

Ingredienser

Våfflor

100 gSmör
1 dlvispgrädde
4,5 dlvetemjöl
1 tskBakpulver
1 msksocker
1 krmSalt
3 dlmjölk
1 dlKolsyrat vatten

Servera med

sylt och grädde

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna något.
2
Vispa grädden och ställ åt sidan.
3
Lägg mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke och blanda.
4
Vispa ner mjölken och smöret.
5
Vispa ner det kolsyrade vattnet.
6
Vänd ner den vispade grädden.
7
Grädda våfflorna.
8
Servera med grädde och sylt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Frasvåfflor – så blir de helt perfekta