Varmrökt lax med pasta
Pasta passar fint ihop med den smakrika varmrökta laxen. Gör en krämig sås av crème fraiche, ärtor och riven parmesan. Toppa med mer ost och färska basilikablad.
Ingredienser
Ingredienser
4 portioner
Pasta
100 g
ärtor
2 dl
Crème fraiche
1 dl
riven parmesanost
200 g
Varmrökt laxfilé
Salt och svartpeppar
0.5 dl
basilikablad, färska
Gör så här
1
Koka pastan och ärtorna enligt instruktioner på förpackningarna.
2
Värm crème fraiche i en kastrull, riv parmesanosten och låt den smälta med i kastrullen.
3
Ta bort skinnet från den rökta laxen och dela den i mindre bitar. Vänd ned lax och ärtor i den varma crème fraichen.
4
Späd med lite vatten om såsen är för tjock. Smaka av med salt och svartpeppar.
5
Servera pastan med riven parmesan och några basilikablad.