Pasta med rostad blomkål och parmesan

Av Godare

Vad tycker du?

Pasta med rostad blomkål och parmesan

(217)

Pasta med rostad blomkål och parmesan – god, billig, vegetarisk och dessutom otroligt god. Det här kan bli en riktig vardagsfavorit. Rostad blomkål får en helt annan smak än när du kokar den och parmesanost och citron sätter extra piff.

Pasta med rostad blomkål och parmesan

Ingredienser

Ingredienser

800 g
blomkålshuvud
5
vitlöksklyftor
1
citron, rivet skal och pressad saft
50 g
Smör
2 krm
Chiliflakes
Salt och svartpeppar
4 portioner
Pasta
100 g
parmesan

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Skär blomkålen i centimetertjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Riv citronskalet och lägg åt sidan. Pressa över citronsaft och klicka ut hälften av smöret. Krossa vitlöksklyftorna och sprid ut dem på plåten. Strö över chiliflakes och salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen i cirka 20 minuter eller tills blomkålen fått fin färg.
3
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
4
Riv parmesanosten.
5
Ta ut blomkålen och tryck ut vitlöksklyftorna ur sina skal. Mosa klyftorna och blanda ner i den färdiga pastan. Lägg i resten av smöret, osten och citronskalet. Rör om ordentligt. Lägg i blomkålen och vänd om lite mer försiktigt så den inte går sönder.
6
Servera gärna med lite extra parmesan riven på toppen och en god sallad till.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Pasta med chorizo i tomatsås

  2. Tortellini i gorgonzolasås

  3. Penne vodka – pastarätten med sting

  4. Varmrökt lax med pasta

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta
    3. Vegetariskt
decoration divider

Pasta

Visa alla

Spaghetti med musslor

Fyllda pastarullar

Spaghetti all’Amatriciana

Pasta med kryddig chorizo