Champagneplättar med jordgubbar

Av Godare

Vad tycker du?

Champagneplättar med jordgubbar

(1)

Med lite champagne i smeten blir plättarna både festligt lyxiga – och frasigt fina. Toppa med skivade jordgubbar och lättvispad grädde. Recept från ”Gourmetvego” av Jennie Benjaminsson.

Bjud på nystekta och lyxiga plättar.

Ingredienser

Champagneplättar

3 dl
Vetemjöl
2 msk
Florsocker
2 krm
Bakpulver
2 krm
Salt
1 krm
äkta vaniljpulver
3 dl
mjölk
2
ägg
1.5 dl
champagne, torr
100 g
skirat smör

Till servering och garnering

250 g
Jordgubbar, söta och mogna
2 dl
lättvispad grädde
ätbara blommor
Florsocker

Gör så här

1
Champagneplättar: Sikta samman alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner mjölk och ägg i den torra blandningen till en slät smet. Vispa försiktigt i champagnen och låt smeten svälla i kylen cirka 15 minuter. Stek plättarna i en plättlagg med mycket smör tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun färg på båda sidor.
2
Vid servering: Lägg 2–3 nystekta plättar i varje skål. Toppa med skivade jordgubbar och grädde. Garnera med blommor och pudra över socker.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Glace au four

  2. Citronfromage med färska bär

  3. Hallontarte – vaniljfyllning och syrliga hallon

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone