Fylld butternutpumpa
Butternutpumpa – baka pumpan i ugnen och fyll den med kryddiga smaker. Gott som tillbehör eller som en hel lunch.
Ingredienser
Ingredienser
200 g
Tranbär, färska eller frysta
2
butternutpumpa
2 msk
Olivolja
2.5 dl
quinoa
400 g
kikärter
2
vitlöksklyftor
1 tsk
Spiskummin
1 krm
Chiliflakes
2 tsk
Honung, flytande
1 knippe
persilja
Gör så här
1
Tina tranbären om de är frysta.
2
Sätt ugnen på 225 grader. Dela pumporna på längden och ta bort kärnorna och det trådiga kärnhuset. Lägg pumporna på en plåt med snittytan uppåt, ringla över olivolja och salta och peppra. Baka i ugnen cirka 30-40 minuter eller tills pumporna blivit mjuka.
3
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
4
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Fräs kikärter, vitlök och spiskummin i lite olja i en stekpanna. Ringla över honungen och rör om och stek lite till.
5
Blanda kikärterna med quinoa och fyll pumpahalvorna, pudra lätt med lite mer spiskummin, det lyfter smakerna. Toppa med hackad persilja och tranbär.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen