Fylld butternutpumpa

Av Godare

Vad tycker du?

Fylld butternutpumpa

(11)

Butternutpumpa – baka pumpan i ugnen och fyll den med kryddiga smaker. Gott som tillbehör eller som en hel lunch.

Butternutpumpa fylld med quinoa och kikärter.

Ingredienser

Ingredienser

200 g
Tranbär, färska eller frysta
2
butternutpumpa
2 msk
Olivolja
2.5 dl
quinoa
400 g
kikärter
2
vitlöksklyftor
1 tsk
Spiskummin
1 krm
Chiliflakes
2 tsk
Honung, flytande
1 knippe
persilja

Gör så här

1
Tina tranbären om de är frysta.
2
Sätt ugnen på 225 grader. Dela pumporna på längden och ta bort kärnorna och det trådiga kärnhuset. Lägg pumporna på en plåt med snittytan uppåt, ringla över olivolja och salta och peppra. Baka i ugnen cirka 30-40 minuter eller tills pumporna blivit mjuka.
3
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
4
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Fräs kikärter, vitlök och spiskummin i lite olja i en stekpanna. Ringla över honungen och rör om och stek lite till.
5
Blanda kikärterna med quinoa och fyll pumpahalvorna, pudra lätt med lite mer spiskummin, det lyfter smakerna. Toppa med hackad persilja och tranbär.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Vintersallad med rostad pumpa

  2. Pumpapaj med vispad grädde

  3. Sallad med rostad pumpa och fetaost

  4. Pumpasoppa med apelsin

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Grillad majs med chilismör

Sötpotatisbowl med avokadohummus

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok