Wokad kycklingfärs med thaibasilika
Wokrätt med kycklingfärs som är perfekt att laga när du har ont om tid.
Den är både snabblagad och har smaker av hoisinsås, sesam, thaibasilika och mynta.
Servera med nykokt ris eller nudlar.
Ingredienser
Ingredienser
400 g
Kycklingfärs
1
Lök, gul
1
vitlöksklyfta
1
chili, röd
3 msk
Hoisinsås
2 tsk
Sesamolja
1 msk
Fisksås
1 msk
Soja, japansk
1 tsk
risvinäger
1 kruka
thaibasilika, kan bytas mot koriander
1 kruka
Mynta
Lime, till servering
Gör så här
1
Hacka lök och vitlök. Skiva chilin, ta bort eller spara kärnhuset beroende på hur stark du vill att rätten ska bli.
2
Stek kycklingfärsen på hög värme så att den får färg i en wokpanna. Sänk till medelvärme och woka chili, vitlök och lök. Stek några minuter tills löken blivit mjuk.
3
Tillsätt hoisinsås, fisksås och soja och blanda. Smaka av och tillsätt eventuellt mer fisksås om det behövs mer sälta.
4
Toppa med thaibasilika och mynta.
5
Servera med nykokt ris eller nudlar och en limeklyfta.