Wokad kycklingfärs med thaibasilika

Av Clara Öhrn

Vad tycker du?

Wokad kycklingfärs med thaibasilika

(161)

Wokrätt med kycklingfärs som är perfekt att laga när du har ont om tid.
Den är både snabblagad och har smaker av hoisinsås, sesam, thaibasilika och mynta.
Servera med nykokt ris eller nudlar.

Wokad kycklingfärs med thaibasilika

Ingredienser

Ingredienser

400 g
Kycklingfärs
1
Lök, gul
1
vitlöksklyfta
1
chili, röd
3 msk
Hoisinsås
2 tsk
Sesamolja
1 msk
Fisksås
1 msk
Soja, japansk
1 tsk
risvinäger
1 kruka
thaibasilika, kan bytas mot koriander
1 kruka
Mynta
Lime, till servering

Gör så här

1
Hacka lök och vitlök. Skiva chilin, ta bort eller spara kärnhuset beroende på hur stark du vill att rätten ska bli.
2
Stek kycklingfärsen på hög värme så att den får färg i en wokpanna. Sänk till medelvärme och woka chili, vitlök och lök. Stek några minuter tills löken blivit mjuk.
3
Tillsätt hoisinsås, fisksås och soja och blanda. Smaka av och tillsätt eventuellt mer fisksås om det behövs mer sälta.
4
Toppa med thaibasilika och mynta.
5
Servera med nykokt ris eller nudlar och en limeklyfta.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Asiatisk biffsallad

  2. Kebabpizza – enkelt recept på favoritpizzan

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
decoration divider

Kyckling

Visa alla

Helstekt kyckling med vitlök och timjan

Fuskramen med kyckling och chiliolja 

Yakitori – grillade kycklingspett

Thaikyckling med vitlök