Wokad kycklingfärs med thaibasilika

Av Clara Öhrn

(161)

Vad tycker du?

Wokad kycklingfärs med thaibasilika

Wokrätt med kycklingfärs som är perfekt att laga när du har ont om tid.
Den är både snabblagad och har smaker av hoisinsås, sesam, thaibasilika och mynta.
Servera med nykokt ris eller nudlar.

Wokad kycklingfärs med thaibasilika
Wokad kycklingfärs med thaibasilika

Ingredienser

400 gKycklingfärs
1 Lök, gul
1 vitlöksklyfta
1 chili, röd
3 mskHoisinsås
2 tskSesamolja
1 mskFisksås
1 mskSoja, japansk
1 tskrisvinäger
1 krukathaibasilika, kan bytas mot koriander
1 krukaMynta
Lime, till servering

Gör så här

1
Hacka lök och vitlök. Skiva chilin, ta bort eller spara kärnhuset beroende på hur stark du vill att rätten ska bli.
2
Stek kycklingfärsen på hög värme så att den får färg i en wokpanna. Sänk till medelvärme och woka chili, vitlök och lök. Stek några minuter tills löken blivit mjuk.
3
Tillsätt hoisinsås, fisksås och soja och blanda. Smaka av och tillsätt eventuellt mer fisksås om det behövs mer sälta.
4
Toppa med thaibasilika och mynta.
5
Servera med nykokt ris eller nudlar och en limeklyfta.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Wokad kycklingfärs med thaibasilika

Ämnen