Av Fabian Olli Johansson

Fabian Olli Johansons pizzadeg

Av Fabian Olli Johansson

(1)

Vad tycker du?

Fabian Olli Johansons pizzadeg

Ett bra recept på pizzadeg är guld värt. Fabian Olli Johansons recept ger fluffiga pizzor med knapriga kanter. Toppa med någon av hans läckra förslag.

Fabian Olli Johanson bakar pizza med härliga toppings.

Ingredienser

1 kgVetemjöl
700 gVatten
25 gjäst
1 mskHonung
1 mskSalt

Gör så här

1
Placera en pizzasten på ett galler strax ovanför mitten av ugnen. Sätt på högsta möjliga värme tillsammans med funktionen grill och gärna i kombination med varmluftsfunktionen om det finns en sådan.
2
Blanda vatten, jäst, honung och salt i en hushållsassistent med degkrok.
3
Tillsätt lite av mjölet i taget under låg hastighet. Höj hastigheten till medel när allt mjöl är iblandat och låt degen knådas i ytterligare 8 minuter. Degen ska vid det här laget vara relativt seg och precis släppa från bunken.
4
Forma degen till en lång rulle och dela den i 10 jämnstora bitar. Forma degbitarna till runda bollar. Smörj varje boll med ett tunt lager olivolja. Smörj också en stor bakplåt med lite olivolja. Lägg bollarna på plåten med luftiga mellanrum. Täck plåten med en kökshandduk och låt degarna vila cirka en timme.
5
Se till att ha gott om plats vid utbakningen och en lätt mjölad yta. Lägg varsamt över degbollen på det mjölade bordet. Pudra lite mjöl över degen och tryck ut den lite lätt med fingertopparna. Kavla därefter ut degen så tunt som möjligt. För över pizzadegen till en lätt mjölad pizzaspade. Lägg på valfri sås och toppning. Kom ihåg att inte överlasta med blöta ingredienser för att minimera risken för en soggig botten. Se till att pizzan är lätt att skjutsa runt på pizzaspaden.
6
Skjutsa in pizzan i ugnen rakt på bakstenen och var uppmärksam på den korta tillagningstiden på 2–3 minuter. Kanterna ska vara gyllenbruna och den eventuella osten bubbla.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

 1. (3)

  Pizza med körsbärstomat, sardeller och burrata

 2. (2)

  Pizza med rabarberkompott, burrata och rostad pistage

 1. Ämnen

  1. Recept
  2. Recept

Recept

Visa alla
(1)

Jordgubbspaj med chokladbotten