Friterad fetaost med grillade grönsaker och romescosås

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Friterad fetaost med grillade grönsaker och romescosås

Frasigt utanpå och salt och krämigt inuti. friterad fetaost kan vara bland det bästa som finns. Paprika- och tomatsås med rostad mandel är boostad med dubbelkoncentrerad tomatpuré.

– Har jag inte en tub tomatpuré hemma känner jag mig både naken och lite, lite rädd, säger Julia Tuvesson som skapat receptet.

Recept ur Julias kokbok ”Tomat tomat”.

Friterad fetaost med grillade grönsaker och romescosås
Friterad fetaost med grillade grönsaker och romescosås

Ingredienser

Romescosås

  • 2 grillade paprikor, på burk
  • 1 dlSötmandel, utan skal
  • 1 mskTomatpuré, dubbelkoncentrerad
  • 1 vitlöksklyfta, grovhackad
  • 2 tsksherryvinäger
  • 1 skivalantbröd, blötlagd
  • 1 nyparökt paprikapulver
  • 1 mskolivolja
  • Salt och svartpeppar, nymald

Grillade grönsaker

  • 1 paprika, gul eller röd
  • 1 zucchini
  • 1 Aubergine
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar, nymald

Panerad fetaost

  • 300 gFetaost
  • 1 dlVetemjöl, cirka
  • 1 ägg
  • 1,5 dlpanko
  • Matolja, till fritering

Servering

  • 1 citron, i klyftor
  • Persilja , hackad
  • Olivolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Friterad fetaost med grillade grönsaker och romescosås