Friterad fetaost med grillade grönsaker och romescosås
Frasigt utanpå och salt och krämigt inuti. friterad fetaost kan vara bland det bästa som finns. Paprika- och tomatsås med rostad mandel är boostad med dubbelkoncentrerad tomatpuré.
– Har jag inte en tub tomatpuré hemma känner jag mig både naken och lite, lite rädd, säger Julia Tuvesson som skapat receptet.
Recept ur Julias kokbok ”Tomat tomat”.
Ingredienser
Romescosås
- 2 grillade paprikor, på burk
- 1 dlSötmandel, utan skal
- 1 mskTomatpuré, dubbelkoncentrerad
- 1 vitlöksklyfta, grovhackad
- 2 tsksherryvinäger
- 1 skivalantbröd, blötlagd
- 1 nyparökt paprikapulver
- 1 mskolivolja
- Salt och svartpeppar, nymald
Grillade grönsaker
- 1 paprika, gul eller röd
- 1 zucchini
- 1 Aubergine
- Olivolja
- Salt och svartpeppar, nymald
Panerad fetaost
- 300 gFetaost
- 1 dlVetemjöl, cirka
- 1 ägg
- 1,5 dlpanko
- Matolja, till fritering
Servering
- 1 citron, i klyftor
- Persilja , hackad
- Olivolja