Kenyanska räkor med het sås
Kamba wakupaka är en fantastiskt god sås till räkor. Du kan antingen vända ner räkorna mot slutet eller servera dem för sig som Khadija Mohamud gjort här. Om du vill ha hetta i såsen kan du tillsätta lite chiliflakes.
Recept ur hennes bok ”Smaker från Afrika”.
Ingredienser
Räkor
- 400 gskalade räkor, gärna stora
- 2 mskfärsk timjan, hackad
- 2 Salladslökar, hackade
- smör och olja, att steka i
Röd sås
- 1 Gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 tskingefära, färsk och hackad
- 0,5 tskGurkmeja
- 0,5 tskmald spiskummin
- 3 mskTomatpuré
- 1 Fiskbuljongtärningar
- 1 burkkokosmjölk, 400 ml
- 1 dlvatten
- 1 krmchiliflakes
Servering
- 1 Lime, i klyftor