Kenyanska räkor med het sås

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Kenyanska räkor med het sås

Kamba wakupaka är en fantastiskt god sås till räkor. Du kan antingen vända ner räkorna mot slutet eller servera dem för sig som Khadija Mohamud gjort här. Om du vill ha hetta i såsen kan du tillsätta lite chiliflakes.

Recept ur hennes bok ”Smaker från Afrika”.

Kamba wakupaka – Kenyanska räkor med het sås
Kamba wakupaka – Kenyanska räkor med het sås

Ingredienser

Räkor

  • 400 gskalade räkor, gärna stora
  • 2 mskfärsk timjan, hackad
  • 2 Salladslökar, hackade
  • smör och olja, att steka i

Röd sås

  • 1 Gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tskingefära, färsk och hackad
  • 0,5 tskGurkmeja
  • 0,5 tskmald spiskummin
  • 3 mskTomatpuré
  • 1 Fiskbuljongtärningar
  • 1 burkkokosmjölk, 400 ml
  • 1 dlvatten
  • 1 krmchiliflakes

Servering

  • 1 Lime, i klyftor

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kenyanska räkor med het sås