Frukosttostadas med smörig bönröra, ägg och rostad tomatsalsa
En helgfrukost som heter duga var det här! Perfekt att laga på fredagens eventuella tacorester.
Se till att alltid ha en burk med rostad tomatsalsa färdig i kylen! Servera gärna med en tomatig drink.
Recept ur Julia Tuvessons ”Tomat tomat”.
Ingredienser
- 4 små tortillabröd
- Rapsolja, till stekning
- 4 ägg
- 50 gFetaost
- 1 knippekoriander, färsk
Smörig bönröra
- 1 Gul lök, strimlad
- 25 gsmör
- 400 gkidneybönor, eller svarta bönor, sköljda och avrunna
- 1 tskSpiskummin, malen
- 0,5 tskrökt paprikapulver
- 0,5 tskChilipulver
- 1 Tomat, hackad
- 1 tskVitvinsvinäger , eller mer efter smak
- Salt och svartpeppar, nymald
Tomatsalsa
- 5 tomater, halverade
- 0,5 spetspaprika, halverad och urkärnad
- Olivolja
- 1 knippekoriander
- 1 tskjalapeño, inlagd, finhackad
- 0,5 Lime, saften
- 1 vitlöksklyfta, stor, riven
- Salt och svartpeppar, nymalen