Frukosttostadas med smörig bönröra, ägg och rostad tomatsalsa

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Frukosttostadas med smörig bönröra, ägg och rostad tomatsalsa

En helgfrukost som heter duga var det här! Perfekt att laga på fredagens eventuella tacorester.

Se till att alltid ha en burk med rostad tomatsalsa färdig i kylen! Servera gärna med en tomatig drink.

Recept ur Julia Tuvessons ”Tomat tomat”.

Frukosttostadas med smörig bönröra, ägg och rostad tomatsalsa
Frukosttostadas med smörig bönröra, ägg och rostad tomatsalsa

Ingredienser

  • 4 små tortillabröd
  • Rapsolja, till stekning
  • 4 ägg
  • 50 gFetaost
  • 1 knippekoriander, färsk

Smörig bönröra

  • 1 Gul lök, strimlad
  • 25 gsmör
  • 400 gkidneybönor, eller svarta bönor, sköljda och avrunna
  • 1 tskSpiskummin, malen
  • 0,5 tskrökt paprikapulver
  • 0,5 tskChilipulver
  • 1 Tomat, hackad
  • 1 tskVitvinsvinäger , eller mer efter smak
  • Salt och svartpeppar, nymald

Tomatsalsa

  • 5 tomater, halverade
  • 0,5 spetspaprika, halverad och urkärnad
  • Olivolja
  • 1 knippekoriander
  • 1 tskjalapeño, inlagd, finhackad
  • 0,5 Lime, saften
  • 1 vitlöksklyfta, stor, riven
  • Salt och svartpeppar, nymalen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Frukosttostadas med smörig bönröra, ägg och rostad tomatsalsa