Varma fikon med getost och honung

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Varma fikon med getost och honung

Salt, sött, syrligt och knaprigt i skön kombination. Här är en enkel och jättegod förrätt eller efterrätt som passar perfekt när du vill ha det lite extra mysigt.

Varma fikon med getost och honung.
Varma fikon med getost och honung.

Ingredienser

  • 5 fikon
  • 100 gchèvre, vit getost
  • Honung, flytande
  • 2 kvistarrosmarin
  • 3 mskgranatäppelkärnor
  • 2 mskvalnötter, eller pistage, hackade
  • rucola, till servering

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Varma fikon med getost och honung

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.