Peach melba med vaniljglass och pistagenötter

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Peach melba med vaniljglass och pistagenötter

Peach Melba är en av de stora franska klassiska desserterna med pocherade persikor i mitten - omgivna av hallon och vaniljglass. Och nötsmulorna med en liten nypa flingsalt tillför extra crunch och glädje.

Lises goda peach melba
Lises goda peach melba

Ingredienser

  • 8 Persikor, platta eller runda
  • 6 dlVatten
  • 4 dlSocker
  • 2 mskcitronsaft
  • 0,5 vaniljstång
  • 200 gHallon

Till servering

  • socker
  • vaniljglass
  • citronmeliss, ev. citrontimjan/syrablad till dekoration

Pistage- och pekannötssmulor

  • 30 gpistagenötter
  • 30 gpekannötter
  • 1 mskSmör
  • 1 mskSocker
  • 1 nypaflingsalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Peach melba med vaniljglass och pistagenötter

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.