Peach melba med vaniljglass och pistagenötter
Peach Melba är en av de stora franska klassiska desserterna med pocherade persikor i mitten - omgivna av hallon och vaniljglass. Och nötsmulorna med en liten nypa flingsalt tillför extra crunch och glädje.
Ingredienser
- 8 Persikor, platta eller runda
- 6 dlVatten
- 4 dlSocker
- 2 mskcitronsaft
- 0,5 vaniljstång
- 200 gHallon
Till servering
- socker
- vaniljglass
- citronmeliss, ev. citrontimjan/syrablad till dekoration
Pistage- och pekannötssmulor
- 30 gpistagenötter
- 30 gpekannötter
- 1 mskSmör
- 1 mskSocker
- 1 nypaflingsalt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.