Rödkålssallad med fikon

Av Lise Finckenhagen

(8)

Vad tycker du?

Rödkålssallad med fikon

Rödkål är det perfekta tillbehöret till julbordet och den här variant med balsamvinäger, fikon och svartvinbärssirap är läcker och kryddig. Toppa med färska örter och hallon så blir den ännu vackrare – och godare.

Smörstekt rödkålssallad med fikon,  och svartvinbärssirap
Smörstekt rödkålssallad med fikon, och svartvinbärssirap

Ingredienser

  • 1 Rödkål, medelstor
  • 2 msksmör
  • 1 dlbalsamvinäger, ev. rödvins- eller sherryvinäger
  • 2 dlsvartvinbärssirap
  • 1 tskkryddpeppar, krossad
  • 0,5 tskanisfrön, krossade
  • 1 bitkanelstång
  • 100 gtorkade fikon, ev. russin
  • 1,5 tskSalt
  • malen peppar

Till servering

  • färska örter
  • färska hallon

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rödkålssallad med fikon

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.