Rödkålssallad med fikon
Rödkål är det perfekta tillbehöret till julbordet och den här variant med balsamvinäger, fikon och svartvinbärssirap är läcker och kryddig. Toppa med färska örter och hallon så blir den ännu vackrare – och godare.
Ingredienser
- 1 Rödkål, medelstor
- 2 msksmör
- 1 dlbalsamvinäger, ev. rödvins- eller sherryvinäger
- 2 dlsvartvinbärssirap
- 1 tskkryddpeppar, krossad
- 0,5 tskanisfrön, krossade
- 1 bitkanelstång
- 100 gtorkade fikon, ev. russin
- 1,5 tskSalt
- malen peppar
Till servering
- färska örter
- färska hallon
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.