Helgrillad fläskfilé

Av Godare

Vad tycker du?

Helgrillad fläskfilé

(1)

Lägg på en fläskfilé på grillen så här på sensommaren. Honungen hjälper till att dra fram smakerna. Servera med ris eller potatis.

Ingredienser

Ingredienser

600 g
Fläskfilé
0.5 dl
Majsolja, eller solrosolja
3 msk
Senap, sötstark
2 msk
Honung
1 tsk
Ingefära
2 krm
svartpeppar
Flingsalt

Gör så här

1
Putsa fläskfilén.
2
Blanda olja, senap, honung, ingefära och svartpeppar. Rör ordentligt tills alla ingredienser har ”gift sig” och blivit en krämliknande marinad.
3
Lägg fläskfilén i en plastpåse och fyll på med marinaden. Knyt till påsen och massera in marinaden i köttet. Lägg ­påsen i kylen en timme.
4
Ta ut köttet och låt vila i rumstemperatur i cirka 30 minuter. Grilla köttet hastigt runt om över öppen glöd så att det får en fin yta. Strö över lite flingsalt, lägg på locket på grillen och grilla fläskfilén in­direkt i cirka 15 minuter, tills innertemperaturen nått 65–68 grader. Låt köttet vila några minuter innan det skärs upp.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Festlig fläskfilégryta

  2. Ugnsrostade grönsaker med halloumisallad

  3. RECEPT

    Bearnaisesås – tricket som gör den perfekt

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Fläskfilé
decoration divider

Kött

Visa alla

Renskavsburgare med skogssvamp

Biffwok med ingefära och sesam

Pulled pork i ugnen

Frasstekt ankbröst med kryddig sås