Socca med bönsallad och pecorino

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Socca med bönsallad och pecorino

Tina Nordströms socca med bönsallad, krämig ricotta och nötig pecorino är ett snabbt och enkelt recept som sätter guldkant på vilken middagsbjudning som helst. Recept ur boken ”Gott käk utan krångel” av Tina Nordström.

Socca med bönsallad och pecorino, toppad med brytbönor och ricotta.

Ingredienser

Socca

5 dlKikärtsmjöl
3 dlVatten
3 mskolivolja
1 tskSalt

Tillbehör

200 gbrytbönor
1 msksmör
1 mskolivolja
Salt
Peppar
2 Salladslökar
100 gpecorino
150 gricotta

Gör så här

1
Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten, olivolja och salt och låt stå i 15 minuter.
2
Dela brytbönorna på längden, bryn dem i en panna i lite smör och olivolja. Salta och peppra.
3
Skär salladslökarna i tunna skivor på snedden. Hyvla pecorino i flagor.
4
Stek lite tjockare pannkakor i lite smör i en panna.
5
Lägg upp på tallrikar och fördela ricotta i klickar på pannkakorna. Toppa till sist med bönor, salladslök och pecorino.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Pumpasoppa med slövispad vitlöksgrädde

  2. (1)

    Potatissallad med spenat och ostronvinägre­tt

  3. (0)

    Halloumistrog­anoff med grillad paprika

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Middagstips

Vegetariskt

Visa alla
(0)

Hummus med citronolja

(1)

Grillad ananas

(2)

Auberginerull­ar med keso

(1)

Tacosallad med pasta