Papa rellena

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Papa rellena

Utekocken Elle Nikishkova bodde på Kuba som barn och trånade denna kubanska street food-rätt – papa rellena.

Friterade potatisbollar fyllda med färs, fast i Elles recept är färsen utbytt mot svamp.

Recept ur Elle Nikishkovas bok ”Svampbok för matälskare”.

Papa rellena kubansk street food som Elle Nikishkova trånade efter som barn.
Papa rellena kubansk street food som Elle Nikishkova trånade efter som barn.

Ingredienser

  • neutral olja, till stekning och fritering

Deg

  • 1 kgmjölig potatis
  • 0,5 dlMjölk, mellan 1,5%
  • 3 klyftaVitlök
  • 1 nypamuskotnöt
  • Salt och peppar

Fyllning

  • 1 dlgul lök, finhackad
  • 3 dlvitkål, finhackad
  • 2 dlSvamp, finhackad
  • 2 krmSpiskummin
  • 1 tskOregano, torkad
  • Salt och peppar

Panering

  • 2 ägg
  • 1 dlStröbröd
  • 1 dlGrahamsmjöl

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Papa rellena