Gratinerade potatisskal med chorizo

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Gratinerade potatisskal med chorizo

Bjud på gratinerade potatisskal fyllda med en supergod blandning av potatis, kryddig chorizo och söt majs. Toppa med syrlig gräddfil och krispig salladslök. Mums!

Du kan byta chorizon i de gratinerade potatisskalen mot en annan god korv, skinka eller bacon.
Du kan byta chorizon i de gratinerade potatisskalen mot en annan god korv, skinka eller bacon.

Ingredienser

  • 8 bakpotatisar, små eller medelstora
  • 4 msksmör
  • 150 gchorizokorv, helst rå
  • 4 mskmajs, kan utelämnas
  • 4 Salladslökar, finhackade
  • 100 gRiven ost, gärna en blandning med cheddar
  • Salt
  • malen peppar
  • 4 mskgräddfil
  • grovt salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gratinerade potatisskal med chorizo

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.