Gratinerade potatisskal med chorizo

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Gratinerade potatisskal med chorizo

Bjud på gratinerade potatisskal fyllda med en supergod blandning av potatis, kryddig chorizo och söt majs. Toppa med syrlig gräddfil och krispig salladslök. Mums!

Du kan byta chorizon i de gratinerade potatisskalen mot en annan god korv, skinka eller bacon.

Ingredienser

8 bakpotatisar, små eller medelstora
4 msksmör
150 gchorizokorv, helst rå
4 mskmajs, kan utelämnas
4 Salladslökar, finhackade
100 gRiven ost, gärna en blandning med cheddar
Salt
malen peppar
4 mskgräddfil
grovt salt

Gör så här

1
Nagga potatisen med en gaffel. Lägg ett lager grovsalt i en liten långpanna och lägg potatisen på saltet. Baka potatisen i 200 grader tills den är helt mjuk, ca. en timme.
2
Skär korven i små bitar. Stek korvbitarna i hälften av smöret.
3
Dela den bakade potatisen på längden. Skrapa försiktigt ur innanmätet med en sked. Mosa det lätt med en gaffel. Rör ner smör, finhackad salladslök (spara lite till garnering), majs och korvbitarna (och allt fett från pannan).
4
Krydda blandningen med salt och peppar. Fördela blandningen i potatisskalen. Strö över ost och gratinera i ugnen i 200 grader tills osten är gyllene. Serveras med en klick gräddfil och finhackad salladslök.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Fruktsallad med citronmeliss och mango

  2. (1)

    Friterad brysselkål med gräddfilsdipp

  3. (1)

    Grillad tomatkräm med tomat, mozzarella och brödchips

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Smårätter
    3. Korv

Smårätter

Visa alla
(1)

Kantarelltoas­t med bacon

(1)

Marinerad parmesanost

(1)

Honungsrostad­e nötter

(1)

French toast med banan och choklad