Gratinerade potatisskal med chorizo
Bjud på gratinerade potatisskal fyllda med en supergod blandning av potatis, kryddig chorizo och söt majs. Toppa med syrlig gräddfil och krispig salladslök. Mums!
Ingredienser
- 8 bakpotatisar, små eller medelstora
- 4 msksmör
- 150 gchorizokorv, helst rå
- 4 mskmajs, kan utelämnas
- 4 Salladslökar, finhackade
- 100 gRiven ost, gärna en blandning med cheddar
- Salt
- malen peppar
- 4 mskgräddfil
- grovt salt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.