Löjromspizza – lyxigt och gott

Av Anna Wendt

En riktig lyxpizza toppad med löjrom, men det går också bra att använda stenbitsrom eller tångkaviar.

– Vill man så kan man så klart göra egen deg, men ibland behöver man genvägar. Rotfruktschipsen ger ett härligt krisp och ska så klart läggas på precis före servering, säger Anna Wendt som skapat den läckra pizzan.

Löjromspizza.

Ingredienser

Ingredienser

400 g
pizzadeg, färdig i påse

Topping

1.5 dl
Crème fraiche
1.5 dl
västerbottensost, riven
Salt
svartpeppar, nymalen

Garnering

0.5 dl
Crème fraiche
80 g
Löjrom
3 msk
rödlök, finhackad
2 msk
gräslök, finhackad
0.5 dl
dillvippor
1 näve
rotfruktschips

Gör så här

1
Ta ut degen ur påsen och sträck ut den enligt anvisningen på förpackningen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
2
Rör ihop ingredienserna till ostkrämen. Bred ostkrämen i ett tunt lager över pizzabottnen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min eller tills den blivit gyllene.
3
Ta ut och låt svalna.
4
Toppa med creme fraiche, löjrom, finhackad rödlök, gräslök och dill. Avsluta med rotfruktschipsen precis innan servering.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Krämig kavringstårta med matjessill

  2. Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple

  3. Melon- och fetasallad

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Midsommar
    3. Pizza
decoration divider

Midsommar

Visa alla

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Krämig kavringstårta med matjessill

Melon- och fetasallad

Krämig lingonsill med lime