Löjromspizza – lyxigt och gott
En riktig lyxpizza toppad med löjrom, men det går också bra att använda stenbitsrom eller tångkaviar.
– Vill man så kan man så klart göra egen deg, men ibland behöver man genvägar. Rotfruktschipsen ger ett härligt krisp och ska så klart läggas på precis före servering, säger Anna Wendt som skapat den läckra pizzan.
Ingredienser
- 400 gpizzadeg, färdig i påse
Topping
- 1,5 dlCrème fraiche
- 1,5 dlvästerbottensost, riven
- Salt
- svartpeppar, nymalen
Garnering
- 0,5 dlCrème fraiche
- 80 gLöjrom
- 3 mskrödlök, finhackad
- 2 mskgräslök, finhackad
- 0,5 dldillvippor
- 1 näverotfruktschips
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Anna Wendt jobbar frilans som kreativ stylist och skribent med fokus på mat.