Så fixar du en lyxig helgfrukost
Havreplättar, hallonsmoothie, yoghurt med äppelkompott, nybryggt kaffe och overnight oats.
Finns det något mysigare sätt att starta helgen än att duka upp en riktigt härlig frukost med godsaker som ger både energi och den där extra känslan av lyx vi så väl behöver.
Ingredienser
Overnight oats
- 2 dlgranola
- 2 dlhavremjölk
- 2 mskChiafrön
- 2 tskingefära, färsk, riven
- 2 tsklönnsirap
- 2 mskkokosflingor
- 1 Lime, rivet skal
Topping
- 0,5 päron
- 2 msknötsmör
- 3 msklönnsirap
- 2 mskdadlar, finhackade
Hallon- och passionssmoothie med lime
- 225 gfrysta hallon
- 2 passionsfrukter, eller dubbelt så många frysta passionsfruktstärningar
- 1 banan, skalad
- 2 dlnaturell yoghurt
- 250 mlKokosmjölk
- 1 Lime, skal och saft
- 1 mskHonung
Till servering
- 1 dlgranola
- 2 dlfärska bär
Amerikanska havreplättar med blåbärsyoghurt
- 1,5 dlhavregryn
- 0,5 banan, mogen
- 1 dlhavremjölk, eller annan mjölk
- 2 ägg, små
- 0,5 tskBakpulver
- 1 krmvaniljpulver
- 0,25 citron, rivet skal
- 1 krmSalt
Blåbärsyoghurt
- 1 dlturkisk yoghurt, 10%
- 0,5 dlBlåbär, frysta
- 1 mskHonung
Till servering
- 1 dlblåbär
- 3 msklönnsirap
Yoghurt med granola & äppelkompott
- 4 dlyoghurt
- 1 dlgranola
- citrusfrukter, valfria, i skivor, skär bort skalet
- kokosflagor
- honung
Äppelkompott
- 700 gÄpple, rött
- 1 dlflytande honung
- 2 krmvaniljpulver
- 1 citron, skal och saft
Servera frukosten med
- kaffe, eller te
- juice
- knäckebröd, med goda pålägg som cream cheese, skinka och tomat
- kokta ägg
- färsk frukt, och bär, t ex grapefrukt, jordgubbar, vattenmelon