Släta kardemummabullar
Lägg kardemummabullarna tätt på plåten så får de härligt, mjuka sidor. Och ingen kan väl tacka nej till en saftig bulle toppad med smör, socker och ännu lite mer kardemumma?
Ingredienser
Deg
- 5 dlmjölk
- 50 gJäst
- 950 gVetemjöl
- 150 gSocker
- 1 tskKardemumma, stött eller malen
- 0,5 tskSalt
- 160 gsmör, rumsvarmt
- 1 ägg, uppvispat, till pensling
Topping
- 1 dlSmör
- 0,75 dlSocker
- 1 mskKardemumma, stött eller malen
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.