Släta kardemummabullar

Av Lise Finckenhagen

(8)

Vad tycker du?

Släta kardemummabullar

Lägg kardemummabullarna tätt på plåten så får de härligt, mjuka sidor. Och ingen kan väl tacka nej till en saftig bulle toppad med smör, socker och ännu lite mer kardemumma?

Mjuka, doftande kardemummabullar
Mjuka, doftande kardemummabullar

Ingredienser

Deg

  • 5 dlmjölk
  • 50 gJäst
  • 950 gVetemjöl
  • 150 gSocker
  • 1 tskKardemumma, stött eller malen
  • 0,5 tskSalt
  • 160 gsmör, rumsvarmt
  • 1 ägg, uppvispat, till pensling

Topping

  • 1 dlSmör
  • 0,75 dlSocker
  • 1 mskKardemumma, stött eller malen

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Släta kardemummabullar

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.