Räkcocktail i avokado
En festligare förrätt får du leta efter! Garnera avokado med örter, groddar, ätbara blommor, löjrom, sesamfrön, chilisalt eller annat du tycker är gott. Toppa gärna med räkor och hemgjord Rhode Island-dressing.
Ingredienser
- 300 gRäkor, skalade
- 1 knippegräslök, litet
- 1 knippedill, litet
- 2 avokado, stora
- 0,5 citron
- 50 grom, efter smak
- groddar, färgglada
- smörgåskrasse
- chilisalt, eller vanligt salt
- sesamfrön, svarta
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.