Räkcocktail i avokado

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Räkcocktail i avokado

En festligare förrätt får du leta efter! Garnera avokado med örter, groddar, ätbara blommor, löjrom, sesamfrön, chilisalt eller annat du tycker är gott. Toppa gärna med räkor och hemgjord Rhode Island-dressing.

Räkcocktail i avokado
Räkcocktail i avokado

Ingredienser

  • 300 gRäkor, skalade
  • 1 knippegräslök, litet
  • 1 knippedill, litet
  • 2 avokado, stora
  • 0,5 citron
  • 50 grom, efter smak
  • groddar, färgglada
  • smörgåskrasse
  • chilisalt, eller vanligt salt
  • sesamfrön, svarta

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Räkcocktail i avokado

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.