Kyckling i krämig dragonsås
Unna dig något alldeles extra gott med denna suveräna kombination av smaker. Saftiga kycklinglår, färsk dragon, vitt vin och fräst vitlök som blir mild, söt och nötig. Servera med ris och ett gott bröd för att suga upp den läckra krämiga såsen.
Ingredienser
- 4 kycklinglår, stora, ev. fler om de är små
- 15 vitlöksklyftor, oskalade
- 2 dltorrt vitt vin
- 2 dlKycklingfond
- 2 dlgrädde
- 2 msksmör
- 2 mskOlja
- 4 stjälkardragon, färsk
- salt och malen peppar
Till servering
- ris
- gott bröd
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.