Blomkålssoppa med chorizo och cheddar

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Blomkålssoppa med chorizo och cheddar

Blomkålssoppa är enkel och god middagsmat som är klar på bara 15 minuter. Med kryddig chorizokorv, cheddarost och grekisk yoghurt blir soppan extra fyllig och god.

Blomkålssoppa med chorizo och cheddar
Blomkålssoppa med chorizo och cheddar

Ingredienser

3 mskOlivolja
1 blomkålshuvud
0,5 Lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
6 dlKycklingbuljong
3 dlmjölk
1 dlgrekisk yogurt
150 gchorizokorv, rå
100 gcheddar
färska örter , som persilja, körvel eller gräslök
salt och malen peppar
gott bröd

Gör så här

1
Rengör och skölj blomkålen, skär av den nedre delen av stjälken. Gör några miniblomkålsbuketter (lägg dem åt sidan så länge) och skär resten av huvudet i små bitar.
2
Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull, fräs blomkålen tillsammans med lök och vitlök i några minuter under omrörning.
3
Tillsätt buljong och mjölk, låt koka upp och sjud sedan tills blomkålen är helt mör. Mixa soppan slät med en stavmixer. Rör ner yoghurt och smaka av soppan med salt och peppar.
4
Stek minibuketterna i lite smör eller olja tills de nästan är färdiga (det kan du göra medan soppan kokar). Ta ut blomkålen ur pannan så länge, använd samma panna och stek korvbitarna gyllene.
5
Blanda blomkålsbuketterna tillsammans med korvbitarna och en näve hackade örter. Servera soppan med riven ost och blomkålsblandningen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Blomkålssoppa med chorizo och cheddar