Hasselbacksmorötter med morotshummus

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Hasselbacksmorötter med morotshummus

Frossa i morötter! Goda, nyttiga och billiga. Den här varianten av hasselbackspotatis gör morötterna krispiga i kanterna och mjuka i mitten. Med rostad mandel, granatäpple och mynta blir det en spännande och lite annorlunda morotsrätt full av smak och olika texturer.

Hasselbacksmorötter med morotshummus
Hasselbacksmorötter med morotshummus

Ingredienser

Hummus

500 gMorot
30 gOlivolja
400 gkikärter, kokta
2 vitlöksklyftor
0,5 tskSpiskummin
0,5 citron
0,5 dltahini
0,5 dlVatten
Salt
malen peppar

Hasselbacksmorot

12 Morötter, medelstora, gärna olika färger
45 gOlivolja
0,5 citron
Salt
malen peppar

Till servering

yoghurt, naturell
mandel, rostad och hackad
granatäppelkärnor
paprikapulver, gärna rökt
färska örter , mynta, persilja och/eller koriander

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hasselbacksmorötter med morotshummus