Hasselbacksmorötter med morotshummus
Frossa i morötter! Goda, nyttiga och billiga. Den här varianten av hasselbackspotatis gör morötterna krispiga i kanterna och mjuka i mitten. Med rostad mandel, granatäpple och mynta blir det en spännande och lite annorlunda morotsrätt full av smak och olika texturer.
Ingredienser
Hummus
- 500 gMorot
- 2 mskOlivolja
- 400 gkikärter, kokta
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 tskSpiskummin
- 0,5 citron
- 0,5 dltahini
- 0,5 dlVatten
- Salt
- malen peppar
Hasselbacksmorot
- 12 Morötter, medelstora, gärna olika färger
- 3 mskOlivolja
- 0,5 citron
- Salt
- malen peppar
Till servering
- yoghurt, naturell
- mandel, rostad och hackad
- granatäppelkärnor
- paprikapulver, gärna rökt
- färska örter , mynta, persilja och/eller koriander