Hasselbacksmorötter med morotshummus

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Hasselbacksmorötter med morotshummus

Frossa i morötter! Goda, nyttiga och billiga. Den här varianten av hasselbackspotatis gör morötterna krispiga i kanterna och mjuka i mitten. Med rostad mandel, granatäpple och mynta blir det en spännande och lite annorlunda morotsrätt full av smak och olika texturer.

Hasselbacksmorötter med morotshummus
Hasselbacksmorötter med morotshummus

Ingredienser

Hummus

  • 500 gMorot
  • 2 mskOlivolja
  • 400 gkikärter, kokta
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 tskSpiskummin
  • 0,5 citron
  • 0,5 dltahini
  • 0,5 dlVatten
  • Salt
  • malen peppar

Hasselbacksmorot

  • 12 Morötter, medelstora, gärna olika färger
  • 3 mskOlivolja
  • 0,5 citron
  • Salt
  • malen peppar

Till servering

  • yoghurt, naturell
  • mandel, rostad och hackad
  • granatäppelkärnor
  • paprikapulver, gärna rökt
  • färska örter , mynta, persilja och/eller koriander

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hasselbacksmorötter med morotshummus