Sparrispaj med salladslök och chèvre
Lägg lite extra omsorg på dekorationen på här vackra pajen med sparris, salladslök och chèvre. Då blir det extra kul att ställa fram den på bordet till gästernas jubel.
Ingredienser
- 3 plattorsmördeg, frysta
- sparris, grön
- 1 knippesalladslök, litet
- 3 ägg
- 3 dlvispgrädde
- 150 gschweizerost, riven
- 100 gchèvre
- Salt och peppar
- Olivolja, till stekning
- färska örter, till dekoration
- rödbetor, i tunna skivor till garnering
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.