Sparrispaj med salladslök och chèvre

Av Lise Finckenhagen

Lägg lite extra omsorg på dekorationen på här vackra pajen med sparris, salladslök och chèvre. Då blir det extra kul att ställa fram den på bordet till gästernas jubel.

Sparrispaj med salladslök och chèvre

Ingredienser

Ingredienser

3 plattor
smördeg, frysta
sparris, grön
1 knippe
salladslök, litet
3
ägg
3 dl
vispgrädde
150 g
schweizerost, riven
100 g
chèvre
Salt och peppar
Olivolja, till stekning
färska örter, till dekoration
rödbetor, i tunna skivor till garnering

Gör så här

1
Tina smördegen. Lägg plattorna ovanpå varandra och kavla ut dem till en stor fyrkant.
2
Klä pajformen med smördegen. Tryck in degen ordentligt till kanten, helst ska den hänga över lite.
3
Pricka botten lätt med en gaffel. Lägg på ett bakplåtspapper och täck botten med torkade ärtor. Grädda botten i 215 grader i ca. 15 minuter. Lyft ur ärtorna och grädda botten i ytterligare fem minuter.
4
Skär eller knäck bort den nedre trådiga delen av sparrisen. Tjock sparris kan skalas från mitten och ner. Rensa salladslöken.
5
Stek sparrisen en minut i en het stekpanna. Lägg i salladslöken mot slutet och lägg sedan över allt på en tallrik så länge.
6
Vispa ihop ägg, matgrädde, lite salt och mald peppar. Fördela den rivna osten jämnt över smördegsbotten. Lägg sparrisen och salladslöken i en tät rad.
7
Häll försiktigt över äggblandningen och smula till sist över chèvren.
8
Grädda pajen i 180 grader i ca. 45 minuter. Pajen är färdig när den blivit fint gyllene och verkar fast när du skakar den. Servera varm eller ljummen.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så blir pajskalet perfekt frasigt

  2. Sparriskräm med yoghurt

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Paj
    3. Vegetariskt
decoration divider

Paj

Visa alla

Så gör du en västerbottenpaj

Minipajer med ägg och bacon

Jordgubbspaj med chokladbotten

Jordnötspaj med chokladtäcke