Salsiccia penne
Den kryddiga färsen från färsk salsicciakorv är utmärkt att göra köttfärssås på. Färsen är fet men balanseras med syran från det vita vinet, det ger rätten en djup och salt smak som uppskattas av hela familjen.
Recept ur boken ”Köttfärssås” av Jason Diakité, Joel Åhlin och Harald Wachtmeister.
Ingredienser
- 1 stLök, gul
- 2 stjälkblekselleri
- 0,5 dlolivolja
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 röda chilifrukter, an- passa mängden efter smak och styrka på chilifrukten
- 7 färska tomater, skål- lade, skalade och tärnade
- 500 gsalsiccia, med naturell smak
- 1,5 dltorrt vitt vin
- 2 msksmör
- Salt
- svartpeppar
- muskotnöt
- 1 krukabasilika, handriven
- Riven parmesanost