Bakad potatis med läckra fyllningar

Av Godare

Vad tycker du?

Bakad potatis med läckra fyllningar

(15)

Bakad potatis är en läcker klassiker. Här har vi gjort en och samma röra men varierat den med skinka, kräftstjärtar eller grillad kyckling. Välj en eller prova alla tre. Perfekt om det finns mindre mängder kvar av olika råvaror så kan alla få sin egen favorit.

Bakad potatis med läckra fyllningar

Ingredienser

Ingredienser

4
bakpotatisar
1
Gul lök, finhackad
2
röda paprikor, finhackade
1 dl
Purjolök, strimlad
1 dl
lättmajonnäs
2 msk
gräslök, färsk och hackad
1 dl
Lätt crème fraiche
2 msk
Fransk senap
Salt och peppar
1.5 dl
rökt skinka, kräftstjärtar eller grillad kyckling

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader och stick hål i potatisen med en gaffel. Baka potatisen i ugnen på galler i cirka 50 – 60 minuter eller i mikrovågsugn cirka 15 minuter på full effekt.
2
Blanda under tiden lök, paprika och purjolöken i en skål.
3
Blanda ihop majonnäs, crème fraiche, hackad gräslök och senap i en stor bunke.
4
Rör ner de hackade grönsakerna och välj mellan tärnad rökt skinka, grillad kyckling eller kräftstjärtar.
5
Det går också bra att servera tre olika fyllningar samtidigt, dela upp basen till röran och smaksätt med önskad ingrediens. Smaka av med salt och peppar.
6
Servera till bakad potatis eller som fyllning till ett gott bröd med röran. Det går givetvis bra att använda exempelvis kassler, kalkon eller räkor om man vill variera sina röror.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Bakad potatis – så blir den helt perfekt

  2. Bakad sötpotatis med fårost, vitlök och örter

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
decoration divider

Kött

Visa alla

Gratinerad köttbullsmacka

Fläskfilé med äpple och rosmarin

Kryddrökt fläskfilé

Fläskfilé i sötsur sås