Nässelsoppa med pocherat ägg, sparris och krämig ost

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Nässelsoppa med pocherat ägg, sparris och krämig ost

Nässlor och sparris. Primörerna är skira, mjuka och samtidigt lätt krispiga, så koka bara lätt och låt dem tala för sig själva.

Här är ett recept av Årets kock Ludwig Tjörnemo – nässelsoppa med ägg, sparris och härligt krämig ost.

 Nässelsoppa med pocherat ägg och sparris.
Nässelsoppa med pocherat ägg och sparris.

Ingredienser

4 ägg
5 mskättika
2 lVatten

Soppa

50 gNässlor
1 Schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 dlVitt vin
2 dlgrädde
4 msksherry, inget måste
4 dlkycklingbuljong, går bra även med grönsaksbuljong
25 gSmör
1 mskVitvinsvinäger, cirka
Salt

Grönsaker

2 sparris
0,5 spetskål
1 dlspritärter

Picklad lök

6 steklökar
0,5 dlättika
1 dlSocker
1 dlVatten

Ostkräm

1 ägg
100 gRiven ost, valfri hårdost, exempelvis prästost
50 gCrème fraiche
1 nypasalt

Topping

0,25 Baguette
100 gsmör
färska örter, exempelvis nässlor, persilja, sarepta (salladssenap), gräslök

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Nässelsoppa med pocherat ägg, sparris och krämig ost

Ämnen