Farmors pepparkaksmacka
Tänk dig en mjuk pepparkaka, men inte fullt så söt och formad som en limpa. Då har du farmors pepparkaksmacka. Oemotståndligt god och enkel att blanda ihop! Ät den gärna med mycket smör och en riktigt gräddig ost.
Recept ur boken ”Från fika till fest” av Andréa Brändström,
Ingredienser
Ingredienser
4 dl
Vetemjöl
4.5 dl
Rågmjöl, grovt
3 dl
brun farin
1 tsk
Bikarbonat
1 tsk
mald kryddnejlika
2 dl
brödsirap
3 dl
Mjölk, standard 3%
Smör, till formen
Ströbröd, till formen
Gör så här
1
En portion i receptet motsvarar en limpa. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en limpform.
2
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap och mjölk och blanda till en jämn smet.
3
Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 60 minuter. Låt brödet svalna i formen.