Farmors pepparkaksmacka

Av Godare

Vad tycker du?

Farmors pepparkaksmacka

(9)

Tänk dig en mjuk pepparkaka, men inte fullt så söt och formad som en limpa. Då har du farmors pepparkaksmacka. Oemotståndligt god och enkel att blanda ihop! Ät den gärna med mycket smör och en riktigt gräddig ost.

Recept ur boken ”Från fika till fest” av Andréa Brändström,

Pepparkaksbröd - det går utmärkt att dublera receptet och göra två limpor samtidigt.

Ingredienser

Ingredienser

4 dl
Vetemjöl
4.5 dl
Rågmjöl, grovt
3 dl
brun farin
1 tsk
Bikarbonat
1 tsk
mald kryddnejlika
2 dl
brödsirap
3 dl
Mjölk, standard 3%
Smör, till formen
Ströbröd, till formen

Gör så här

1
En portion i receptet motsvarar en limpa. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en limpform.
2
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap och mjölk och blanda till en jämn smet.
3
Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 60 minuter. Låt brödet svalna i formen.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Hallonkladdkaka med lemon curd och maräng

  2. Svartvinbärsmuffins – snabbt och enkelt att baka

  3. Silviakaka – ljuvlig kaka i långpanna

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!