Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax
Varsågoda – här kommer en otrolig tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax.
– Jag skulle tro att jag gjort den här soppan över hundra gånger, säger Godare-profilen Sofia Henriksson. Recept ur hennes kokbok ”Always hungry”.
Ingredienser
- 6 kräftor
- 200 gräkor
- 2 Schalottenlökar
- 3 msksmör
- 6 mskTomatpuré
- 6 mskKonjak
- 2 dlVitt vin
- 1 lVatten
- 2 vitlöksklyftor
- 1 fänkål, minst
- 400 gkrossade tomater
- 3 dlgrädde
- 1 dlHackad dill
- citron, pressade saften
- Salt och svartpeppar
- 3 mskVetemjöl
- 400 gLax
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 37 recept