Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax

Av Sofia Henriksson

(9)

Vad tycker du?

Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax

Varsågoda – här kommer en otrolig tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax.
– Jag skulle tro att jag gjort den här soppan över hundra gånger, säger Godare-profilen Sofia Henriksson. Recept ur hennes kokbok ”Always hungry”.

Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax
Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax

Ingredienser

  • 6 kräftor
  • 200 gräkor
  • 2 Schalottenlökar
  • 3 msksmör
  • 6 mskTomatpuré
  • 6 mskKonjak
  • 2 dlVitt vin
  • 1 lVatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål, minst
  • 400 gkrossade tomater
  • 3 dlgrädde
  • 1 dlHackad dill
  • citron, pressade saften
  • Salt och svartpeppar
  • 3 mskVetemjöl
  • 400 gLax

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax

Sofia Henriksson

När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.

Visa 34 recept

Ämnen